De verhouding verpakking/inhoud van mini-verzorgingsproducten is erg milieu-onvriendelijk. Check daarom onze alternatieven.
Lees meer
De verhouding verpakking/inhoud van mini-verzorgingsproducten is erg milieu-onvriendelijk. Check daarom onze alternatieven.
Lees meerVoor ieder oppervlak is er een aparte plastic fles met schoonmaakmiddel te vinden. Kan dat nou niet anders? Jawel! Met baking soda en azijn kom je verder dan je denkt!
Lees meerJe kan heel makkelijk zelf een alternatief voor schuursponsjes kweken! Wij vertellen je hoe!
Lees meerMet een beetje vooruitdenken kom je een heel eind! Neem dus zeker een aantal herbruikbare alternatieven standaard mee als je onderweg bent!
Lees meerHoe was je nou je synthetische kleding zonder microplastics te verspreiden? Lees hier onze tips.
Lees meerWist je dat normale schuursponsjes microplastics loslaten? Wij zetten een paar alternatieven voor je op een rijtje.
Lees meerDe lekkerste manier om Zero Waste bezig te zijn is toch wel eten redden! Dat kan op verschillende manieren.
Lees meerEen van de beste plekken om afval te besparen is op de markt. Je kan veel zaken zonder verpakking krijgen, en je eigen verpakking meenemen levert begrip op, en soms zelfs een schepje extra van het een of ander
Lees meerHoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 2 supersimpele tips voor je.
Lees meerWaar moet je nou heen met je afval? Wij vertellen je meer!
Lees meerPluisjes en pillen verwijder je gemakkelijk, en je kleding is weer als nieuw! We geven je 3 tips.
Lees meerWist je dat je door koud douchen het uiteindelijk vaker warm gaat hebben? Wij geven je tips van een echte pro!
Lees meerNieuwe spullen kopen is de grootste bron van CO2 vervuiling van de gemiddelde Nederlander, zo valt te lezen in het boek De Verborgen Impact van Babette Porcelijn. Deze impact is dus nog groter dan vlees eten of het vliegtuig pakken! Niet alleen dat: Het kopen van nieuwe spullen leidt onvermijdelijk tot het wegdoen van oude spullen, en daarmee tot afval.
Wat nou als we niets nieuws kopen, maar enkel tweede- (of derde-)hands en alleen als we écht iets nodig hebben. Die cyclus van produceren, vervoeren, kopen, gebruiken, afdanken en weggooien…. die kunnen we doorbreken. Check hiervoor marktplaats, tweedehands sites, of ga eens rondneuzen in je dichtstbijzijnde kringloop of op rommelmarkten. Je zal verbaasd zijn over wat voor moois mensen wegdoen!
De uitzondering hierop zijn bepaalde elektrische apparaten zoals koelkasten, vriezers en wasmachines. Deze worden met je jaren steeds zuiniger en milieuvriendelijker.