De verhouding verpakking/inhoud van mini-verzorgingsproducten is erg milieu-onvriendelijk. Check daarom onze alternatieven.
Lees meer
De verhouding verpakking/inhoud van mini-verzorgingsproducten is erg milieu-onvriendelijk. Check daarom onze alternatieven.
Lees meerVoor ieder oppervlak is er een aparte plastic fles met schoonmaakmiddel te vinden. Kan dat nou niet anders? Jawel! Met baking soda en azijn kom je verder dan je denkt!
Lees meerJe kan heel makkelijk zelf een alternatief voor schuursponsjes kweken! Wij vertellen je hoe!
Lees meerMet een beetje vooruitdenken kom je een heel eind! Neem dus zeker een aantal herbruikbare alternatieven standaard mee als je onderweg bent!
Lees meerHoe was je nou je synthetische kleding zonder microplastics te verspreiden? Lees hier onze tips.
Lees meerWist je dat normale schuursponsjes microplastics loslaten? Wij zetten een paar alternatieven voor je op een rijtje.
Lees meerDe lekkerste manier om Zero Waste bezig te zijn is toch wel eten redden! Dat kan op verschillende manieren.
Lees meerEen van de beste plekken om afval te besparen is op de markt. Je kan veel zaken zonder verpakking krijgen, en je eigen verpakking meenemen levert begrip op, en soms zelfs een schepje extra van het een of ander
Lees meerHoe zorg je er nou voor dat je er het langst van kunt genieten, zonder dat ze gaan slijten? We hebben 2 supersimpele tips voor je.
Lees meerWaar moet je nou heen met je afval? Wij vertellen je meer!
Lees meerPluisjes en pillen verwijder je gemakkelijk, en je kleding is weer als nieuw! We geven je 3 tips.
Lees meerWist je dat je door koud douchen het uiteindelijk vaker warm gaat hebben? Wij geven je tips van een echte pro!
Lees meerKringloop. Het woord zegt het zelf al. Dat moet rond zijn. Een kringloopwinkel kan alleen blijven draaien als we er niet alleen komen halen, en ook niet als we er alleen komen brengen.
Onze tip is dan ook: zet spullen klaar om naar de kringloop te brengen, als je toch al van plan was om naar de kringloopwinkel te gaan. Lever regelmatig wat spullen daar in, daarmee maak je anderen weer blij en creƫer je ruimte in je eigen huis.
Een bijkomende tip is: let goed op wat je precies inlevert. Helaas leveren veel mensen spullen in van zulke slechte kwaliteit, dat ze onverkoopbaar zijn. Dat is eigenlijk ‘vertraagd weggooien’. Je zadelt dan een ander op met jouw troep omdat je het zelf zonde vindt om weg te gooien, niet omdat een ander het nog echt kan gebruiken.
Maak jouw kringloopwinkel blij door deze tips te volgen!
Een kringloopwinkel heeft niks aan spullen die niet verkocht kunnen worden. Deze belanden bij het afval en dat kost de winkel geld. Een kringloopwinkel is immers geen afvalverwerkingsbedrijf.